Perlo

Perlo, a dynamic local general contractor, outgrew their prior office and took the opportunity to reimagine their headquarters. The project process began with research, programming, staff outreach, and a careful self-examination of their core values. Ultimately, they decided the new headquarters would need to accommodate their growth, support the well-being of their employees, provide an inspiring environment to meet with clients, and serve as a dramatic illustration of their capabilities as a general contractor.

The design sought to clearly express Perlo’s craftsmanship, attention to detail, and vibrant identity. These elements are showcased immediately upon arrival, which follows an open stair to a multi-story sculptural metal screen lit by LED lights.

The client envisioned a more open, collaborative environment, so the new workplace follows a concept of neighborhoods, with clusters of workstations organized around office pods, each of which features unique materials and architectural elements. The neighborhoods are connected by a wood-wrapped trellis that runs the length of the space, providing a continuous aesthetic element and another bold illustration of the company’s craftsmanship.

The space includes flexible areas for employee use and client events, including a large open breakroom with shuffleboard, and separate lounge area and workout room with showers and lockers. Taken as a whole, the new headquarters showcases Perlo’s talent as a general contractor, offers an invigorating space to meet with clients, and provides a holistic tool for growing their business.